Sertésszűzétme lecsós burgonya chipsel recept

Hozzávalók:
- Sertésszűzérme: 0,60 kg
- Zöldpaprika: 1,25 kg
- Paradicsom: 0,50 kg
- Vöröshagyma: 0,10 kg
- Burgonya: 0,70 kg
- Fokhagyma: 3 gerezd
- Füstölt szalonna: 0,005 kg
- Fűszerpaprika: 0,005 kg
- Zsír : 0,05 kg
- Só: 0,005 kg
Elkészítése:
A szűzpecsenyét lehártyázzuk. Majd hosszanti irányba, kissé rézsútosan 1cm vastagságú érmékre szeleteljük. Tenyérrel lelapítjuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, bele tesszük az érméket és mindkét oldalára kérget sütünk. /Angolosra sütjük/.
Lecsót készítünk: A friss paradicsomot megmossuk, csumáját kivágjuk, forrásba lévő vízbe téve héját lehúzzuk. Cikkekre vágjuk. A paprikát megmossuk. A szárrészt és a magházat eltávolítjuk. A paprikát félbe majd negyedekbe vágjuk. Füstölt szalonnát kockára vágjuk, és serpenyőben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, amit aranysárgára pirítunk. A pirulás előtt adunk hozzá szeletekre vágott fokhagymát, ügyelve arra, hogy oda ne égjen. A tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük, felöntjük kevés húsalaplével. A lángra visszatéve belerakjuk a paprikát és a cikkekre vágott paradicsomot. Lassú tűzön fedő nélkül pároljuk. Közben sózzuk, gyakran keverjük. A burgonyát megtisztítjuk , majd 3mm karikára daraboljuk, megmossuk, majd szitára szedjük, lecsepegtetjük. Majd bő forró zsírban kisütjük. A sütés követően tálpapírral ellátott tálra szedjük. A tálalás pillanatában a jóízű lecsót összekeverjük a sült burgonya chips -sel . Tálaláskor előmelegített alaptányér közepére halmozzuk a lecsós burgonya chipset, ráhelyezzük az érméket. Díszítjük finomra vágott petrezselyemzölddel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »