Sertésszűzétme lecsós burgonya chipsel recept
Hozzávalók:
- Sertésszűzérme: 0,60 kg
- Zöldpaprika: 1,25 kg
- Paradicsom: 0,50 kg
- Vöröshagyma: 0,10 kg
- Burgonya: 0,70 kg
- Fokhagyma: 3 gerezd
- Füstölt szalonna: 0,005 kg
- Fűszerpaprika: 0,005 kg
- Zsír : 0,05 kg
- Só: 0,005 kg
Elkészítése:
A szűzpecsenyét lehártyázzuk. Majd hosszanti irányba, kissé rézsútosan 1cm vastagságú érmékre szeleteljük. Tenyérrel lelapítjuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, bele tesszük az érméket és mindkét oldalára kérget sütünk. /Angolosra sütjük/.
Lecsót készítünk: A friss paradicsomot megmossuk, csumáját kivágjuk, forrásba lévő vízbe téve héját lehúzzuk. Cikkekre vágjuk. A paprikát megmossuk. A szárrészt és a magházat eltávolítjuk. A paprikát félbe majd negyedekbe vágjuk. Füstölt szalonnát kockára vágjuk, és serpenyőben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, amit aranysárgára pirítunk. A pirulás előtt adunk hozzá szeletekre vágott fokhagymát, ügyelve arra, hogy oda ne égjen. A tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük, felöntjük kevés húsalaplével. A lángra visszatéve belerakjuk a paprikát és a cikkekre vágott paradicsomot. Lassú tűzön fedő nélkül pároljuk. Közben sózzuk, gyakran keverjük. A burgonyát megtisztítjuk , majd 3mm karikára daraboljuk, megmossuk, majd szitára szedjük, lecsepegtetjük. Majd bő forró zsírban kisütjük. A sütés követően tálpapírral ellátott tálra szedjük. A tálalás pillanatában a jóízű lecsót összekeverjük a sült burgonya chips -sel . Tálaláskor előmelegített alaptányér közepére halmozzuk a lecsós burgonya chipset, ráhelyezzük az érméket. Díszítjük finomra vágott petrezselyemzölddel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

