Sertésszűzétme lecsós burgonya chipsel recept
Hozzávalók:
- Sertésszűzérme: 0,60 kg
- Zöldpaprika: 1,25 kg
- Paradicsom: 0,50 kg
- Vöröshagyma: 0,10 kg
- Burgonya: 0,70 kg
- Fokhagyma: 3 gerezd
- Füstölt szalonna: 0,005 kg
- Fűszerpaprika: 0,005 kg
- Zsír : 0,05 kg
- Só: 0,005 kg
Elkészítése:
A szűzpecsenyét lehártyázzuk. Majd hosszanti irányba, kissé rézsútosan 1cm vastagságú érmékre szeleteljük. Tenyérrel lelapítjuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, bele tesszük az érméket és mindkét oldalára kérget sütünk. /Angolosra sütjük/.
Lecsót készítünk: A friss paradicsomot megmossuk, csumáját kivágjuk, forrásba lévő vízbe téve héját lehúzzuk. Cikkekre vágjuk. A paprikát megmossuk. A szárrészt és a magházat eltávolítjuk. A paprikát félbe majd negyedekbe vágjuk. Füstölt szalonnát kockára vágjuk, és serpenyőben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, amit aranysárgára pirítunk. A pirulás előtt adunk hozzá szeletekre vágott fokhagymát, ügyelve arra, hogy oda ne égjen. A tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük, felöntjük kevés húsalaplével. A lángra visszatéve belerakjuk a paprikát és a cikkekre vágott paradicsomot. Lassú tűzön fedő nélkül pároljuk. Közben sózzuk, gyakran keverjük. A burgonyát megtisztítjuk , majd 3mm karikára daraboljuk, megmossuk, majd szitára szedjük, lecsepegtetjük. Majd bő forró zsírban kisütjük. A sütés követően tálpapírral ellátott tálra szedjük. A tálalás pillanatában a jóízű lecsót összekeverjük a sült burgonya chips -sel . Tálaláskor előmelegített alaptányér közepére halmozzuk a lecsós burgonya chipset, ráhelyezzük az érméket. Díszítjük finomra vágott petrezselyemzölddel.