Sertéssült gombapaprikással recept
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéscomb
- só
- pirospaprika
- liszt
- őrölt bors
- 1,5 dl víz
- 1 marhahúsleves kocka
- 1/2 kg száraz szarvacska tészta
A gombapaprikáshoz:
- 1/2 kg gomba(galambica gombát használtam)
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A hús szeleteket ujjnyi vastagra vágtam,majd kiklopfoltam. Enyhén sóztam,borsoztam,paprikás lisztbe forgattam és olajban mind két oldalát hirtelen átsütöttem.
Papírtörlőre szedtem.
1,5 dl vízben 1 marhahúsleves kockát feloldottam. A hús szeleteket egy tepsibe leraktam,a húslevest alá öntöttem és alufóliával befedtem. Sütöttem 1/2 órát,majd levettem a fóliát.
Addig sült míg a lé elpárolgott.
Paprikás:
A vöröshagymát apróra vágtam,olajon megdinszteltem,pirospaprikával megszórtam, 1 dl vízzel felengedtem,a szeletelt gombát rátettem,sóztam,borsoztam és készre főztem.
A tejfölt liszttel,vízzel simára kevertem és a pörkölthöz kevertem. Összeforraltam és 1-2 csepp citromlével ízesítettem a végén.
A tésztát sós,forró vízben kifőztem,majd folyó vízzel leöblítettem. 1 ek olajat kevertem hozzá.
A húst a paprikással és a tésztával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

