Sertéssült gombapaprikással recept
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéscomb
- só
- pirospaprika
- liszt
- őrölt bors
- 1,5 dl víz
- 1 marhahúsleves kocka
- 1/2 kg száraz szarvacska tészta
A gombapaprikáshoz:
- 1/2 kg gomba(galambica gombát használtam)
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A hús szeleteket ujjnyi vastagra vágtam,majd kiklopfoltam. Enyhén sóztam,borsoztam,paprikás lisztbe forgattam és olajban mind két oldalát hirtelen átsütöttem.
Papírtörlőre szedtem.
1,5 dl vízben 1 marhahúsleves kockát feloldottam. A hús szeleteket egy tepsibe leraktam,a húslevest alá öntöttem és alufóliával befedtem. Sütöttem 1/2 órát,majd levettem a fóliát.
Addig sült míg a lé elpárolgott.
Paprikás:
A vöröshagymát apróra vágtam,olajon megdinszteltem,pirospaprikával megszórtam, 1 dl vízzel felengedtem,a szeletelt gombát rátettem,sóztam,borsoztam és készre főztem.
A tejfölt liszttel,vízzel simára kevertem és a pörkölthöz kevertem. Összeforraltam és 1-2 csepp citromlével ízesítettem a végén.
A tésztát sós,forró vízben kifőztem,majd folyó vízzel leöblítettem. 1 ek olajat kevertem hozzá.
A húst a paprikással és a tésztával tálaltam.