Sertéspörkölt recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 dl paradicsomlé vagy 1 teáskanál paradicsomkonzerv
- só, bors
- ételízesítő, pirospaprika
- majoránna, bazsalikom
- őrölt köménymag
Elkészítése:
A kockákra felaprított hagymát olajon vagy zsíron megsózva pároljuk, hogy ne piruljon meg, majd 3-4 teáskanál pirospaprikát szórunk rá, vigyázva, hogy meg ne égjen a pirospaprika. Hozzáadjuk a felkockázott húst, rátesszük a paradicsomlevet vagy konzervet és annyi vizet engedünk rá hogy ellepje. A felsorolt fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük és a zúzott fokhagymákat is hozzáadjuk. Letakarva közepes lángon főzzük. Ha a víz elfőtt, de a hús még nem főtt puhára öntsünk rá még egy kevés vizet. Sütőben sült krumplival és káposzta salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

