Sertéspörkölt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 dl paradicsomlé vagy 1 teáskanál paradicsomkonzerv
- só, bors
- ételízesítő, pirospaprika
- majoránna, bazsalikom
- őrölt köménymag
Elkészítése:
A kockákra felaprított hagymát olajon vagy zsíron megsózva pároljuk, hogy ne piruljon meg, majd 3-4 teáskanál pirospaprikát szórunk rá, vigyázva, hogy meg ne égjen a pirospaprika. Hozzáadjuk a felkockázott húst, rátesszük a paradicsomlevet vagy konzervet és annyi vizet engedünk rá hogy ellepje. A felsorolt fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük és a zúzott fokhagymákat is hozzáadjuk. Letakarva közepes lángon főzzük. Ha a víz elfőtt, de a hús még nem főtt puhára öntsünk rá még egy kevés vizet. Sütőben sült krumplival és káposzta salátával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »