Fűszeres sertésmáj párnában recept

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- 1/2 kg sertésmáj
- 20 dkg füstölt húsos szalonna
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- oregánó
- bazsalikom
- őrölt bors
Elkészítése:
A szalonnát kockára vágom üvegesre pirítom, hozzáadom a feldarabolt sertésmájat, 1dl vizet, tovább dinsztelem. Fűszerezem, botmixerrel pépesítem. A legvégén két egész tojást felverve ráöntöm, tovább főzöm, míg megszilárdul. A leveles tésztát 8 egyenlő téglalap alakúra nyújtom. Mindegyikre a májból kanalazok, a hosszabbik két szélét ráhajtom, majd a két végét szintén. A hajtások alulra kerülnek. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, majd tejföllel megkenem mindenütt jó vastagon. Légkeverésen 180 fokon szép pirosra sütöm. Bármilyen salátával kitűnő vacsora. Vendégvárásra is nagyon jó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »