Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertésmáj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1/2l tej
A panírozáshoz:
- finomliszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A májról a hártyákat, ereket eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, és a tejbe keverjük. A májszeleteket a fokhagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A májszeleteket lecsepegtetjük, és papír törlőn leszárítjuk majd a szokásos módon /liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa/bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük. Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki! Köretnek petrezselymes burgonyát készítettem mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »