Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertésmáj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1/2l tej
A panírozáshoz:
- finomliszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A májról a hártyákat, ereket eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, és a tejbe keverjük. A májszeleteket a fokhagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A májszeleteket lecsepegtetjük, és papír törlőn leszárítjuk majd a szokásos módon /liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa/bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük. Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki! Köretnek petrezselymes burgonyát készítettem mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »