Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertésmáj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1/2l tej
A panírozáshoz:
- finomliszt
- tojás
- zsemlemorzsa
A sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A májról a hártyákat, ereket eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, és a tejbe keverjük. A májszeleteket a fokhagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A májszeleteket lecsepegtetjük, és papír törlőn leszárítjuk majd a szokásos módon /liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa/bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük. Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki! Köretnek petrezselymes burgonyát készítettem mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »