Fokhagymás karaj recept

Hozzávalók:
- 2 szelet disznóhús
- 4 gerezd fokhagyma
- fél kiló krumpli
- petrezselyem
- kapor
- bors, só
- olaj,vaj
Elkészítése:
Egy tepsit kikenek olajjal, beleteszem a sertéshús szeleteket, megsózom, megborsozom. A fokhagymát megtisztítom és ketté vágom, majd ráteszem a hússzeletekre, majd megmosom a kaprot és a petrezselymet és azt is ráteszem. Általában öntök rá egy kis vizet kb ujjnyit és lefedem és beteszem az előmelegített sütőbe. A víz elforr és nem szárad ki a hús, nem ég a tepsibe. 40 percig sütöm.
Közben kockára vágott krumplit felteszem vízben fölni egy kis sóval ízesítve, mikor puha leöntöm a vizet róla. Egy serpenyőben vajat melegítek és a krumplit megforgatom benne, majd barnára pirítom.
Sztori: Imádom Anyukám fokhagymás sült húsát, mindig kenyérrel kitörlöm a tepsit :) csak egy kicsit megfűszereztem legutóbb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »