Fokhagymás karaj recept

Hozzávalók:
- 2 szelet disznóhús
- 4 gerezd fokhagyma
- fél kiló krumpli
- petrezselyem
- kapor
- bors, só
- olaj,vaj
Elkészítése:
Egy tepsit kikenek olajjal, beleteszem a sertéshús szeleteket, megsózom, megborsozom. A fokhagymát megtisztítom és ketté vágom, majd ráteszem a hússzeletekre, majd megmosom a kaprot és a petrezselymet és azt is ráteszem. Általában öntök rá egy kis vizet kb ujjnyit és lefedem és beteszem az előmelegített sütőbe. A víz elforr és nem szárad ki a hús, nem ég a tepsibe. 40 percig sütöm.
Közben kockára vágott krumplit felteszem vízben fölni egy kis sóval ízesítve, mikor puha leöntöm a vizet róla. Egy serpenyőben vajat melegítek és a krumplit megforgatom benne, majd barnára pirítom.
Sztori: Imádom Anyukám fokhagymás sült húsát, mindig kenyérrel kitörlöm a tepsit :) csak egy kicsit megfűszereztem legutóbb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »