Sertés flekken recept

Hozzávalók:
- 6 szelet sertés tarja
- só
- durvára őrölt fekete bors
- csipetnyi pirospaprika
- leheletnyi őrölt kömény minden szeletre
Pácolni nem kell, fűszerezés után azonnal süthető.
Elkészítése:
A flekken lényege a tarjaszelet. Ezt kisujjnyi vastagságúra vágják, kiklopfolják, és mindkét oldalán pár percig sütik. Ez a zsírerekkel bőven átszőtt finom hús, bárhogyan is készítsék el, finom lesz. A fenti fűszerekkel szórjuk be.
A legjobb akkor, ha faszén parázson sül, de finom akkor is, ha bordás szeletsütőben készül. A sütés során a felesleges zsír lecsöpög róla, így nem szaftos hússzelet a végeredmény. A tarjaszeletben lévő zsírerek megőrzik a fűszeres ízt.
Fokhagymázni, mustározni szentségtörés!
Erdélyi étel, nem kell hozzá köret, bár azzal is ehetjük. Vásárokon, búcsúkon, csak kenyérszelettel együtt fogyasztják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »