Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés flekken recept

Sertés flekken
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet sertés tarja
    • durvára őrölt fekete bors
    • csipetnyi pirospaprika
    • leheletnyi őrölt kömény minden szeletre

    Pácolni nem kell, fűszerezés után azonnal süthető.

    Elkészítése:

    A flekken lényege a tarjaszelet. Ezt kisujjnyi vastagságúra vágják, kiklopfolják, és mindkét oldalán pár percig sütik. Ez a zsírerekkel bőven átszőtt finom hús, bárhogyan is készítsék el, finom lesz. A fenti fűszerekkel szórjuk be.

    A legjobb akkor, ha faszén parázson sül, de finom akkor is, ha bordás szeletsütőben készül. A sütés során a felesleges zsír lecsöpög róla, így nem szaftos hússzelet a végeredmény. A tarjaszeletben lévő zsírerek megőrzik a fűszeres ízt.

    Fokhagymázni, mustározni szentségtörés!

    Erdélyi étel, nem kell hozzá köret, bár azzal is ehetjük. Vásárokon, búcsúkon, csak kenyérszelettel együtt fogyasztják.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá