Sertés flekken recept

Hozzávalók:
- 6 szelet sertés tarja
- só
- durvára őrölt fekete bors
- csipetnyi pirospaprika
- leheletnyi őrölt kömény minden szeletre
Pácolni nem kell, fűszerezés után azonnal süthető.
Elkészítése:
A flekken lényege a tarjaszelet. Ezt kisujjnyi vastagságúra vágják, kiklopfolják, és mindkét oldalán pár percig sütik. Ez a zsírerekkel bőven átszőtt finom hús, bárhogyan is készítsék el, finom lesz. A fenti fűszerekkel szórjuk be.
A legjobb akkor, ha faszén parázson sül, de finom akkor is, ha bordás szeletsütőben készül. A sütés során a felesleges zsír lecsöpög róla, így nem szaftos hússzelet a végeredmény. A tarjaszeletben lévő zsírerek megőrzik a fűszeres ízt.
Fokhagymázni, mustározni szentségtörés!
Erdélyi étel, nem kell hozzá köret, bár azzal is ehetjük. Vásárokon, búcsúkon, csak kenyérszelettel együtt fogyasztják.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »