Sárgarépával töltött karaj recept

Hozzávalók:
- 1 kg kicsontozott rövidkaraj
- 3-4 szál sárgarépa
- 5 dkg vaj
- só
- szemes bors
- 3-4 szem borókabogyó
- 1 babérlevél
Elkészítés:
A karajt hosszában, a közepén felszúrjuk, és a vágatba toljuk a megtisztított répát egymás után. A legjobb, ha a hegyesedő végüket levágjuk, így egymáshoz illeszthetők. A húst kívülről sóval meg borssal bedörzsöljük, és a vajon körös-körül átsütjük. Mellérakjuk a többi répát karikákra vagy laskára vágva, meg a fűszereket, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk. Végül a sütőben szépen megpirítjuk, felszeleteljük, és tésztaszűrőn áttörve öntjük rá a levét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »