Sárgarépával töltött karaj recept

Hozzávalók:
- 1 kg kicsontozott rövidkaraj
- 3-4 szál sárgarépa
- 5 dkg vaj
- só
- szemes bors
- 3-4 szem borókabogyó
- 1 babérlevél
Elkészítés:
A karajt hosszában, a közepén felszúrjuk, és a vágatba toljuk a megtisztított répát egymás után. A legjobb, ha a hegyesedő végüket levágjuk, így egymáshoz illeszthetők. A húst kívülről sóval meg borssal bedörzsöljük, és a vajon körös-körül átsütjük. Mellérakjuk a többi répát karikákra vagy laskára vágva, meg a fűszereket, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk. Végül a sütőben szépen megpirítjuk, felszeleteljük, és tésztaszűrőn áttörve öntjük rá a levét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »