Sárgarépával töltött karaj recept

Hozzávalók:
- 1 kg kicsontozott rövidkaraj
- 3-4 szál sárgarépa
- 5 dkg vaj
- só
- szemes bors
- 3-4 szem borókabogyó
- 1 babérlevél
Elkészítés:
A karajt hosszában, a közepén felszúrjuk, és a vágatba toljuk a megtisztított répát egymás után. A legjobb, ha a hegyesedő végüket levágjuk, így egymáshoz illeszthetők. A húst kívülről sóval meg borssal bedörzsöljük, és a vajon körös-körül átsütjük. Mellérakjuk a többi répát karikákra vagy laskára vágva, meg a fűszereket, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk. Végül a sütőben szépen megpirítjuk, felszeleteljük, és tésztaszűrőn áttörve öntjük rá a levét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »