Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos tepsis karaj paprikásan recept

Sajtos tepsis karaj paprikásan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 közepes szelet karaj
    • 2 ek olaj
    • 8 borsónyi csemege paprikakrém
    • 1 csipet só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 20 dkg tejföl
    • 15 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A megtisztított húst vékonyra klopfoljuk és olajjal kikent nagyobb tepsibe fektetjük egymás mellé.
    Minden szeletet egy borsónyi csemege paprikakrémmel bedörzsölünk és megszórjuk egy kevés sóval és őrölt borssal.

    Rákanalazzuk a tejfölt, elkenjük rajta, majd bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőbe toljuk, ahol alufóliával lefedve kb. 30 percet puhítjuk 200 fokon (érdemes egy villával megszúrni, hogy a hús kellőképpen megpuhult-e), majd a fóliát levéve addig sütjük, míg a sajt világosra pirul. Ez kb. 30 perc.

    Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Sajtos-tejfölös húst gyakran kap a család, hisz nagyon kedveljük, egyszerű fogás. Most egy kicsit változtattam rajta, a paprikakrémtől egy kicsit más, pikáns ízt kapott. A megszokott krumplipüré helyett pedig egy francia rakott burgonyát készítettem, amiben a hangsúlyos ízt a hagyma édeskés íze adja. Először a köretnek érdemes nekilátni, míg a hús sül, addig a krumpli kihűl és szebben szeletelhető. Akik szeretik erősen, használhatnak csípős paprikakrémet is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá