Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve recept
Hozzávalók:
- 10 dkg bacon szalonna
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 1 kk só
- 1 nagy csipet bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagy gerezd fokhagyma)
- 6 púpos ek zsemlemorzsa
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk, a masszába szórjuk a zsemlemorzsával együtt. Legvégül a reszelt sajtot dolgozzuk bele.
A szalonna csíkokat kettévágjuk és a számukhoz igazítva golyókat formázunk. (Nekem 7 bacon volt a tasakban, így 14 gombócot sodortam.) Minden fasírtgolyót betekerünk egy csík szalonnába. Nem baj, ha nem ér össze teljesen, kicsit nyomjuk a szalonna végét a masszába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a bacon hajtás rész alulra kerüljön.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük.
Külön zsiradék a sütéshez nem szükséges.
Tipp:
Az egyik főzős csoportban (ahol már többen is elkészítették) láttam meg ezt az ételt, majd a saját fasírt alapreceptemet felhasználva, a fő irányvonalat megtartva, sajttal, friss petrezselyemlevéllel, zsemle helyett zsemlemorzsával és a vöröshagymát kihagyva készítettem el ezt a sütőben sült, baconbe tekert fasírt változatot.
Nagyon izgultam, mert épp vendégeket vártunk és reméltem, hogy mindenkinek ízleni fog.
Nem csalódtam, szerették :-) Melegen, krumplipürével, savanyúsággal kínáltam, de hidegen is nagyon finom, hidegtál részeként is megállja a helyét.