Rozmaringos-mustáros sült tarja recept
Hozzávalók:
- 6-8 szelet tarja
- 3 ek mustár
- 4 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek rozmaring
- só
- bors
Elkészítése:
Keverjük össze a páchoz a hozzávalókat. Kenjük be jó alaposan a húsokat, majd legalább 20 percen keresztül hagyjuk állni, hogy az ízek átjárják a húst. Érdemes ezt előző este elkészíteni.
A húsokat serpenyőben, némi zsiradékon kell hirtelen átsütni. A legfinomabb, ha kacsa vagy libazsíron tesszük ezt. Ezután egy tepsibe helyezzük a húsokat, majd a serpenyőben visszamaradt zsiradékra kb. 1-2 dl vizet öntünk, amit felforralunk, illetve fakanállal fellazítjuk a leragadt pörcöket. Ha felforrt, öntsük a húsok alá – ebben fog majd megpárolódni a sütőben.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd a tarja szeleteket alufóliával letakarva kb. 20-25 percig sütjük, amíg megpuhul. A végén érdemes kicsit átpirítani a tetejét.
Bármilyen körettel megállja a helyét.