Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozmaringos-mustáros sült tarja recept

Rozmaringos-mustáros sült tarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6-8 szelet tarja
    • 3 ek mustár
    • 4 ek olaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek balzsamecet
    • 2 ek rozmaring
    • bors

    Elkészítése:

    Keverjük össze a páchoz a hozzávalókat. Kenjük be jó alaposan a húsokat, majd legalább 20 percen keresztül hagyjuk állni, hogy az ízek átjárják a húst. Érdemes ezt előző este elkészíteni.

    A húsokat serpenyőben, némi zsiradékon kell hirtelen átsütni. A legfinomabb, ha kacsa vagy libazsíron tesszük ezt. Ezután egy tepsibe helyezzük a húsokat, majd a serpenyőben visszamaradt zsiradékra kb. 1-2 dl vizet öntünk, amit felforralunk, illetve fakanállal fellazítjuk a leragadt pörcöket. Ha felforrt, öntsük a húsok alá – ebben fog majd megpárolódni a sütőben.

    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd a tarja szeleteket alufóliával letakarva kb. 20-25 percig sütjük, amíg megpuhul. A végén érdemes kicsit átpirítani a tetejét.

    Bármilyen körettel megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá