Rozmaringos-mustáros sült tarja recept

Hozzávalók:
- 6-8 szelet tarja
- 3 ek mustár
- 4 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek rozmaring
- só
- bors
Elkészítése:
Keverjük össze a páchoz a hozzávalókat. Kenjük be jó alaposan a húsokat, majd legalább 20 percen keresztül hagyjuk állni, hogy az ízek átjárják a húst. Érdemes ezt előző este elkészíteni.
A húsokat serpenyőben, némi zsiradékon kell hirtelen átsütni. A legfinomabb, ha kacsa vagy libazsíron tesszük ezt. Ezután egy tepsibe helyezzük a húsokat, majd a serpenyőben visszamaradt zsiradékra kb. 1-2 dl vizet öntünk, amit felforralunk, illetve fakanállal fellazítjuk a leragadt pörcöket. Ha felforrt, öntsük a húsok alá – ebben fog majd megpárolódni a sütőben.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd a tarja szeleteket alufóliával letakarva kb. 20-25 percig sütjük, amíg megpuhul. A végén érdemes kicsit átpirítani a tetejét.
Bármilyen körettel megállja a helyét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »