Roston sült oldalas recept

Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 4 evőkanál ketchup
- 2 fej karikákra vágott vöröshagyma
- kevés cukor
- só
- őrölt bors
- 2 evőkanál borecet
Elkészítés:
Az oldalast háromujjnyi széles darabokra vágjuk, megsózzuk, és kuktában vagy alufóliával lefedett zománcos tepsiben a sütőben kevés vízzel puhára pároljuk. A megpuhult oldalasdarabokat tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, és a mártással megkenjük, amelyhez az ecetet a ketchuppal összekeverjük, sóval, cukorral, borssal ízesítjük, és annyi vízzel engedjük fel, hogy kellemes, pikáns ízű legyen. A mártással megkent húsdarabokat hagymakarikákkal sűrűn lefedjük, és roston vagy a sütőben addig pirítjuk, amíg az oldalas meg a hagyma ropogósra nem sült. Ezalatt a mártást a hús magába szívja, csak kellemes íze érződik rajta.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »