Rakott máj recept
Hozzávalók:
- 70 dkg sertésmáj
- 15 dkg szalonna
- 20 dkg szeletelt sajt
- 4 fej vöröshagyma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl olaj
- ízlés szerint só, bors, majoránna
Elkészítése:
A májat fél centis szeletekre szeljük, forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Kivajazott tepsibe tesszük a máj szeleteket, erre terítjük a szalonna csíkokat. Következő réteg a karikára vágott hagyma, erre a reszelt sajt kerül. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, és a rétegezést ismételjük, úgy hogy a felső réteg máj legyen. A tepsit hideg sütőbe téve, magas hőfokon sütni kezdjük 10-15 percig, majd ráöntjük a felvert tojást, és tovább sütjük, míg a tojás megsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

