Pöttyös pecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg kicsontozott sertés rövidkaraj
- 3 sárgarépa
- 3 petrezselyemgyökér
- 4 ecetes uborka
- só
- pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A húsról minden zsiradékot leszedünk, majd hosszában három helyen felszúrjuk, a nyílásokat vékony, hegyes késsel egy kissé kitágítjuk. Az egyikbe megtisztított sárgarépát, a másodikba petrezselyemgyökeret, a harmadikba vékony ecetes uborkákat tolunk szorosan, hogy a töltelék „folyamatos” legyen; ennek érdekében a zöldségek meg az uborka elkeskenyülő végét levágjuk, nem tesszük bele. Sóval, fokhagymával ízesített vizet forralunk, majd a húst beletéve, puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, és a deszkán vastagon szétterített pirospaprikába forgatjuk, hogy körös-körül szép piros legyen. Alaposan lehűtjük, és nagyon vékonyan szeleteljük fel. Nemcsak finom, de nagyon szép hideg pecsenye.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »