Pöttyös pecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg kicsontozott sertés rövidkaraj
- 3 sárgarépa
- 3 petrezselyemgyökér
- 4 ecetes uborka
- só
- pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A húsról minden zsiradékot leszedünk, majd hosszában három helyen felszúrjuk, a nyílásokat vékony, hegyes késsel egy kissé kitágítjuk. Az egyikbe megtisztított sárgarépát, a másodikba petrezselyemgyökeret, a harmadikba vékony ecetes uborkákat tolunk szorosan, hogy a töltelék „folyamatos” legyen; ennek érdekében a zöldségek meg az uborka elkeskenyülő végét levágjuk, nem tesszük bele. Sóval, fokhagymával ízesített vizet forralunk, majd a húst beletéve, puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, és a deszkán vastagon szétterített pirospaprikába forgatjuk, hogy körös-körül szép piros legyen. Alaposan lehűtjük, és nagyon vékonyan szeleteljük fel. Nemcsak finom, de nagyon szép hideg pecsenye.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »