Pöttyös pecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg kicsontozott sertés rövidkaraj
- 3 sárgarépa
- 3 petrezselyemgyökér
- 4 ecetes uborka
- só
- pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A húsról minden zsiradékot leszedünk, majd hosszában három helyen felszúrjuk, a nyílásokat vékony, hegyes késsel egy kissé kitágítjuk. Az egyikbe megtisztított sárgarépát, a másodikba petrezselyemgyökeret, a harmadikba vékony ecetes uborkákat tolunk szorosan, hogy a töltelék „folyamatos” legyen; ennek érdekében a zöldségek meg az uborka elkeskenyülő végét levágjuk, nem tesszük bele. Sóval, fokhagymával ízesített vizet forralunk, majd a húst beletéve, puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, és a deszkán vastagon szétterített pirospaprikába forgatjuk, hogy körös-körül szép piros legyen. Alaposan lehűtjük, és nagyon vékonyan szeleteljük fel. Nemcsak finom, de nagyon szép hideg pecsenye.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »