Újburgonya sült oldalassal recept

Hozzávalók:
- újburgonya
- 1 cs petrezselyemlevél
- oldalas
- barbecue fűszerkeverék
- (olíva) olaj
Elkészítése:
A húsokat bepácoljuk a fűszerkeverékbe és kevés olajba, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap egy tepsibe tesszük a húsokat, alufóliával lefedjük. A burgonyákat megtisztítjuk, egy másik tepsibe tesszük, megöntözzük olajjal, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemlevéllel és összeforgatjuk. Ezt is lefedjük alufóliával.
Mindkét tepsit betoljuk a sütőbe és elkezdjük sütni a húsokat és a burgonyát. Mikor megpuhult a hús és a burgonya levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.
Hozzá uborkasaláta készült, sok fokhagymával, kis pohárban kínálva, és nem maradhatott el egy kanál jó zsíros tejföl sem az uborka tetején. Hogy még inkább megkoronázzuk a kompozíciót pirospaprikával lett megszórva, mint anno régen anyu konyhájában.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »