Újburgonya sült oldalassal recept
Hozzávalók:
- újburgonya
- 1 cs petrezselyemlevél
- oldalas
- barbecue fűszerkeverék
- (olíva) olaj
Elkészítése:
A húsokat bepácoljuk a fűszerkeverékbe és kevés olajba, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap egy tepsibe tesszük a húsokat, alufóliával lefedjük. A burgonyákat megtisztítjuk, egy másik tepsibe tesszük, megöntözzük olajjal, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemlevéllel és összeforgatjuk. Ezt is lefedjük alufóliával.
Mindkét tepsit betoljuk a sütőbe és elkezdjük sütni a húsokat és a burgonyát. Mikor megpuhult a hús és a burgonya levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.
Hozzá uborkasaláta készült, sok fokhagymával, kis pohárban kínálva, és nem maradhatott el egy kanál jó zsíros tejföl sem az uborka tetején. Hogy még inkább megkoronázzuk a kompozíciót pirospaprikával lett megszórva, mint anno régen anyu konyhájában.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


