Újburgonya sült oldalassal recept

Hozzávalók:
- újburgonya
- 1 cs petrezselyemlevél
- oldalas
- barbecue fűszerkeverék
- (olíva) olaj
Elkészítése:
A húsokat bepácoljuk a fűszerkeverékbe és kevés olajba, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap egy tepsibe tesszük a húsokat, alufóliával lefedjük. A burgonyákat megtisztítjuk, egy másik tepsibe tesszük, megöntözzük olajjal, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemlevéllel és összeforgatjuk. Ezt is lefedjük alufóliával.
Mindkét tepsit betoljuk a sütőbe és elkezdjük sütni a húsokat és a burgonyát. Mikor megpuhult a hús és a burgonya levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.
Hozzá uborkasaláta készült, sok fokhagymával, kis pohárban kínálva, és nem maradhatott el egy kanál jó zsíros tejföl sem az uborka tetején. Hogy még inkább megkoronázzuk a kompozíciót pirospaprikával lett megszórva, mint anno régen anyu konyhájában.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »