Újburgonya sült oldalassal recept
Hozzávalók:
- újburgonya
- 1 cs petrezselyemlevél
- oldalas
- barbecue fűszerkeverék
- (olíva) olaj
Elkészítése:
A húsokat bepácoljuk a fűszerkeverékbe és kevés olajba, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap egy tepsibe tesszük a húsokat, alufóliával lefedjük. A burgonyákat megtisztítjuk, egy másik tepsibe tesszük, megöntözzük olajjal, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemlevéllel és összeforgatjuk. Ezt is lefedjük alufóliával.
Mindkét tepsit betoljuk a sütőbe és elkezdjük sütni a húsokat és a burgonyát. Mikor megpuhult a hús és a burgonya levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.
Hozzá uborkasaláta készült, sok fokhagymával, kis pohárban kínálva, és nem maradhatott el egy kanál jó zsíros tejföl sem az uborka tetején. Hogy még inkább megkoronázzuk a kompozíciót pirospaprikával lett megszórva, mint anno régen anyu konyhájában.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


