Mustáros hús, ahogy mi szeretjük recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg sertés comb
- mustár
- só
- bors
- mustár
- burgonya
Elkészítése:
Egy nagy fej vöröshagymát megpirítunk egy nagy serpenyőben kevés olajon, majd rátesszük a kockára vágott húst, és gyors kevergetés közben ezt is megpirítjuk egy kicsit. Annyi vizet öntünk rá, ami még nem fedi el a húskocákat, majd mustárt teszünk hozzá (ezt nem kell sajnálni, mert ez adja meg az ízét).
Ezután fűszerezünk, só, bors, ételízesítő ízlés szerint, illetve mehet bele az apróra vágott vagy összenyomott fokhagyma. Jól megkeverjük, majd lefedjük és nagy lángon főzzük kb 10 percig, utána alacsonyabb tűzön addig, amíg a hús meg nem puhul, idő közben néha kavarjuk át alaposan az egészet.
A végén levehetjük a fedőt 10-15 percre, ha sok leve maradt a húsnak, de ez már ízlés kérdése. :)
Hasábburgonyával tálaljuk.
Tipp:
Mustár mennyisége ízlés függő, én nagyon mustárosan és nagyon borsosan szeretem. Első készítésnél javaslom a kóstolást. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »