Mustáros hús, ahogy mi szeretjük recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg sertés comb
- mustár
- só
- bors
- mustár
- burgonya
Elkészítése:
Egy nagy fej vöröshagymát megpirítunk egy nagy serpenyőben kevés olajon, majd rátesszük a kockára vágott húst, és gyors kevergetés közben ezt is megpirítjuk egy kicsit. Annyi vizet öntünk rá, ami még nem fedi el a húskocákat, majd mustárt teszünk hozzá (ezt nem kell sajnálni, mert ez adja meg az ízét).
Ezután fűszerezünk, só, bors, ételízesítő ízlés szerint, illetve mehet bele az apróra vágott vagy összenyomott fokhagyma. Jól megkeverjük, majd lefedjük és nagy lángon főzzük kb 10 percig, utána alacsonyabb tűzön addig, amíg a hús meg nem puhul, idő közben néha kavarjuk át alaposan az egészet.
A végén levehetjük a fedőt 10-15 percre, ha sok leve maradt a húsnak, de ez már ízlés kérdése. :)
Hasábburgonyával tálaljuk.
Tipp:
Mustár mennyisége ízlés függő, én nagyon mustárosan és nagyon borsosan szeretem. Első készítésnél javaslom a kóstolást. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »