Mexikói rakott hús recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 szelet kicsontozott sertéskaraj
- 2 evőkanál olaj
- 2 nagy vöröshagyma
- 4 kiskanál rizs
- 1 doboz paradicsompüré
- só
- őrölt bors
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
Négy alufólia darabot szabunk, megolajozzuk, és mindegyikre szorosan egymás mellé két szelet kivert húst fektetünk. A húst megsózzuk, karikákra vágott vöröshagymával meghintjük, és mindegyik szeletre egy kiskanál nyers rizst simítunk. Vízzel mártás sűrűségűre hígított, sóval, borssal, cukorral ízesített paradicsompürével vonjuk be. A fóliát úgy hajtogatjuk össze, hogy egy csomagban egymás mellett két szelet hús legyen, és a rizsnek hagyjunk helyet, mert az sütés közben erősen megduzzad. A fólia széleit szorosan összenyomkodjuk, és sütőlemezen, a sütőben kb. fél óráig sütjük. Tálaláskor mindenkinek a tányérjára egy csomagot teszünk, amelyben együtt van a hús és a körítés.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.