Mátrai borzaska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8-9 szelet rövidkaraj
- 40 dkg reszelt burgonya
- liszt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- tejföl
- só
- bors
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj
- reszelt sajt
Elkészítése:
2 gerezd fokhagymát aprítunk, vagy préseljük, majd néhány kanál olajhoz adjuk. A karajokat jól kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk majd megkenjük a fokhagymás olajjal és félretesszük.
Reszeljük le a burgonyákat, adjuk hozzá a tojást, sót, borsot, és annyi lisztet amennyitől tócsni szerű masszát kapunk. A húsokat először lisztbe forgatjuk, majd ebbe a masszába. Forró olajban kezdjük el kisütni.
Vigyázzunk, nehogy megégjen a bundája, de a húsnak is át kell sülnie. A hőfokot majd vegyük kicsit lejjebb. Az elkészült húsokra halmozzunk tejfölt, melybe előtte 1 gerezd préselt fokhagymát, sót és borsot kevertünk. A tejfölre pedig mehet a reszelt sajt. (Nálam ez most elmaradt).
Salátával, burgonyapürével kínáljuk, de magában is nagyon finom.