Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mátrai borzaska recept

Mátrai borzaska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8-9 szelet rövidkaraj
    • 40 dkg reszelt burgonya
    • liszt
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • tejföl
    • bors
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    2 gerezd fokhagymát aprítunk, vagy préseljük, majd néhány kanál olajhoz adjuk. A karajokat jól kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk majd megkenjük a fokhagymás olajjal és félretesszük.

    Reszeljük le a burgonyákat, adjuk hozzá a tojást, sót, borsot, és annyi lisztet amennyitől tócsni szerű masszát kapunk. A húsokat először lisztbe forgatjuk, majd ebbe a masszába. Forró olajban kezdjük el kisütni.

    Vigyázzunk, nehogy megégjen a bundája, de a húsnak is át kell sülnie. A hőfokot majd vegyük kicsit lejjebb. Az elkészült húsokra halmozzunk tejfölt, melybe előtte 1 gerezd préselt fokhagymát, sót és borsot kevertünk. A tejfölre pedig mehet a reszelt sajt. (Nálam ez most elmaradt).

    Salátával, burgonyapürével kínáljuk, de magában is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá