Malacsült recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg bőrös malachús (karajt és csülköt készítettem)
- 2 fej fokhagyma
- 3 babérlevél
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A bőrös húst mossuk meg alaposan, a vizet itassuk le róla, majd daraboljuk fel ízlés szerint.
Egy tepsibe helyezzük bele a húsdarabokat bőrrel lefelé. Sózzuk, borsozzuk be őket, helyezzük köré a babérleveleket és a fokhagymát egészben (héjastól) kettévágva. Öntsünk alá fél dl vizet. A tepsit fedjük le alufóliával és tegyük a forró sütőbe. Süssük 1 órát, majd fordítsuk meg a húsokat, és lefedve további fél órát süssük. Ezután vegyük le róla a fóliát és kb. 15-20 percet pirítsuk. Ennyi idő alatt a bőre kissé megpirul, de puha és omlós marad.
Tipp:
Amikor elkészült a sült malac, az alufóliával ne zárjuk vissza a tepsi tetejét, így a keletkezett fűszeres szaftot beszívják a húsdarabok, ettől még ízletesebb lesz a malacsült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »