Malacsült recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg bőrös malachús (karajt és csülköt készítettem)
- 2 fej fokhagyma
- 3 babérlevél
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A bőrös húst mossuk meg alaposan, a vizet itassuk le róla, majd daraboljuk fel ízlés szerint.
Egy tepsibe helyezzük bele a húsdarabokat bőrrel lefelé. Sózzuk, borsozzuk be őket, helyezzük köré a babérleveleket és a fokhagymát egészben (héjastól) kettévágva. Öntsünk alá fél dl vizet. A tepsit fedjük le alufóliával és tegyük a forró sütőbe. Süssük 1 órát, majd fordítsuk meg a húsokat, és lefedve további fél órát süssük. Ezután vegyük le róla a fóliát és kb. 15-20 percet pirítsuk. Ennyi idő alatt a bőre kissé megpirul, de puha és omlós marad.
Tipp:
Amikor elkészült a sült malac, az alufóliával ne zárjuk vissza a tepsi tetejét, így a keletkezett fűszeres szaftot beszívják a húsdarabok, ettől még ízletesebb lesz a malacsült.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »