Malacsült recept

Hozzávalók:
- 1 kicsi (szopós) malac
- 1 púpos evőkanál zsír
- 1 darabka szalonnabőrke
- sör
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 1 késhegynyi bors
- majoránna
- kakukkfű
- bazsalikom
- meg tört mustármag
- 1 citrom vagy alma.
Elkészítés:
A száraz fűszereket összekeverjük a tört fokhagymával, és ezzel dörzsöljük be a jól megtisztított malac belsejét. A külsejét vastagon bezsírozzuk, száját kipöcköljük, és sütőlemezre fektetve, a forró sütőbe toljuk. Ha a zsír leolvadt róla, szalonnabőrkével, később sörrel kenegetjük, amíg a malac ropogós pirosra nem sült. Végül a malacot deszkára tesszük, és fejét bárddal azonnal lecsapjuk, hogy a belsejében levő gőzök kijöhessenek, meg ne puhítsák a sültet, majd feldarabolva tálra rakjuk. A kipöckölt szájba 1 citromot — vagy almát — rakunk díszítésnek.
Ily módon csak a nagyon fiatal, tejen tartott malacot lehet megsütni, ha már egy kissé idősebb az állat — és csak karajt vagy combot veszünk, amin már zsírréteg is van —, a bőrt kétcentis kockákra a húsig bevágjuk, a vágatokat is a fűszerkeverékkel dörzsöljük be, de a bőrét ne érje. Tűzálló tálba fektetve, alufóliával befedve, a sütőben először puhára pároljuk a húst. Csak utána vesszük le a fóliát róla, kenegetjük meg a bőrét szalonnával vagy sörrel, és pirítjuk üveges-ropogósra.
A sült malac mellől nem hiányozhat a pirított burgonya és a párolt káposzta, amely a legjobb, ha pezsgővel párolják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »