Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Malacsült recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kicsi (szopós) malac
    • 1 púpos evőkanál zsír
    • 1 darabka szalonnabőrke
    • sör
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 késhegynyi bors
    • majoránna
    • kakukkfű
    • bazsalikom
    • meg tört mustármag
    • 1 citrom vagy alma.

    Elkészítés:
    A száraz fűszereket összekeverjük a tört fokhagymával, és ezzel dörzsöljük be a jól megtisztított malac belsejét. A külsejét vastagon bezsírozzuk, száját kipöcköljük, és sütőlemezre fektetve, a forró sütőbe toljuk. Ha a zsír leolvadt róla, szalonnabőrkével, később sörrel kenegetjük, amíg a malac ropogós pirosra nem sült. Végül a malacot deszkára tesszük, és fejét bárddal azonnal lecsapjuk, hogy a belsejében levő gőzök kijöhessenek, meg ne puhítsák a sültet, majd feldarabolva tálra rakjuk. A kipöckölt szájba 1 citromot — vagy almát — rakunk díszítésnek.
    Ily módon csak a nagyon fiatal, tejen tartott malacot lehet megsütni, ha már egy kissé idősebb az állat — és csak karajt vagy combot veszünk, amin már zsírréteg is van —, a bőrt kétcentis kockákra a húsig bevágjuk, a vágatokat is a fűszerkeverékkel dörzsöljük be, de a bőrét ne érje. Tűzálló tálba fektetve, alufóliával befedve, a sütőben először puhára pároljuk a húst. Csak utána vesszük le a fóliát róla, kenegetjük meg a bőrét szalonnával vagy sörrel, és pirítjuk üveges-ropogósra.
    A sült malac mellől nem hiányozhat a pirított burgonya és a párolt káposzta, amely a legjobb, ha pezsgővel párolják.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá