Malac alakú burgonyás fasírt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 közepes db vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 csapott ek liszt
Díszítés
- 5 dkg párizsi
- 1 dkg fekete olajbogyó
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
A darált húshoz keverjük a leszűrt és villával összenyomkodott burgonyát, megdinsztelt vöröshagymát, 1 db tojást, 2 ek zsemlemorzsát, lisztet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és meghintjük fűszerpaprikával, és jól összedolgozzuk.
Egy olajjal kikent tepsibe halmozzuk a húst, malac formát alakítunk ki belőle, lekenjük felvert tojással, és megszórjuk 1 ek zsemlemorzsával.
Miután megsült, egy tálcára tesszük, párizsiból kivágjuk a füleit, orrát és a farkincáját. Kettévágott olajbogyó a szemei, és egy-egy csepp majonézt teszünk bele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »