Malac alakú burgonyás fasírt recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 közepes db vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 csapott ek liszt
Díszítés
- 5 dkg párizsi
- 1 dkg fekete olajbogyó
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
A darált húshoz keverjük a leszűrt és villával összenyomkodott burgonyát, megdinsztelt vöröshagymát, 1 db tojást, 2 ek zsemlemorzsát, lisztet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és meghintjük fűszerpaprikával, és jól összedolgozzuk.
Egy olajjal kikent tepsibe halmozzuk a húst, malac formát alakítunk ki belőle, lekenjük felvert tojással, és megszórjuk 1 ek zsemlemorzsával.
Miután megsült, egy tálcára tesszük, párizsiból kivágjuk a füleit, orrát és a farkincáját. Kettévágott olajbogyó a szemei, és egy-egy csepp majonézt teszünk bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

