Malac alakú burgonyás fasírt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 közepes db vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 csapott ek liszt
Díszítés
- 5 dkg párizsi
- 1 dkg fekete olajbogyó
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
A darált húshoz keverjük a leszűrt és villával összenyomkodott burgonyát, megdinsztelt vöröshagymát, 1 db tojást, 2 ek zsemlemorzsát, lisztet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és meghintjük fűszerpaprikával, és jól összedolgozzuk.
Egy olajjal kikent tepsibe halmozzuk a húst, malac formát alakítunk ki belőle, lekenjük felvert tojással, és megszórjuk 1 ek zsemlemorzsával.
Miután megsült, egy tálcára tesszük, párizsiból kivágjuk a füleit, orrát és a farkincáját. Kettévágott olajbogyó a szemei, és egy-egy csepp majonézt teszünk bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »