Malac alakú burgonyás fasírt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 közepes db vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 csapott ek liszt
Díszítés
- 5 dkg párizsi
- 1 dkg fekete olajbogyó
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
A darált húshoz keverjük a leszűrt és villával összenyomkodott burgonyát, megdinsztelt vöröshagymát, 1 db tojást, 2 ek zsemlemorzsát, lisztet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és meghintjük fűszerpaprikával, és jól összedolgozzuk.
Egy olajjal kikent tepsibe halmozzuk a húst, malac formát alakítunk ki belőle, lekenjük felvert tojással, és megszórjuk 1 ek zsemlemorzsával.
Miután megsült, egy tálcára tesszük, párizsiból kivágjuk a füleit, orrát és a farkincáját. Kettévágott olajbogyó a szemei, és egy-egy csepp majonézt teszünk bele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »