Malac alakú burgonyás fasírt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg burgonya
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 közepes db vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 csapott ek liszt
Díszítés
- 5 dkg párizsi
- 1 dkg fekete olajbogyó
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.
A darált húshoz keverjük a leszűrt és villával összenyomkodott burgonyát, megdinsztelt vöröshagymát, 1 db tojást, 2 ek zsemlemorzsát, lisztet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és meghintjük fűszerpaprikával, és jól összedolgozzuk.
Egy olajjal kikent tepsibe halmozzuk a húst, malac formát alakítunk ki belőle, lekenjük felvert tojással, és megszórjuk 1 ek zsemlemorzsával.
Miután megsült, egy tálcára tesszük, párizsiból kivágjuk a füleit, orrát és a farkincáját. Kettévágott olajbogyó a szemei, és egy-egy csepp majonézt teszünk bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »