Májrizottó recept

Hozzávalók:
- 40 dkg. sertés máj
- 2 fej hagyma
- 2 savanykás alma
- 1 citrom leve
- 1 cs. petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 dkg. olaj
- 15 dkg. rizs
- 2 dkg. liszt
- só, bors
Elkészítése: A rizst sós vízbe nem túl puhára főzzük, leszűrjük és melegen tartjuk. Egy serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk a felszelt hagymát, beletesszük a 2×2 es kockára vágott lisztbe forgatott májdarabkákat, fokhagymával ízesítjük, majd gyakori keverés mellett megpirítjuk, Felöntjük vízzel, beletesszük a meghámozott felkockázott almát és néhány percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a rizst, és egész puhára pároljuk. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemzölddel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »