Májrizottó recept
Hozzávalók:
- 40 dkg. sertés máj
- 2 fej hagyma
- 2 savanykás alma
- 1 citrom leve
- 1 cs. petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 dkg. olaj
- 15 dkg. rizs
- 2 dkg. liszt
- só, bors
Elkészítése: A rizst sós vízbe nem túl puhára főzzük, leszűrjük és melegen tartjuk. Egy serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk a felszelt hagymát, beletesszük a 2×2 es kockára vágott lisztbe forgatott májdarabkákat, fokhagymával ízesítjük, majd gyakori keverés mellett megpirítjuk, Felöntjük vízzel, beletesszük a meghámozott felkockázott almát és néhány percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a rizst, és egész puhára pároljuk. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemzölddel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

