Májrizottó recept

Hozzávalók:
- 40 dkg. sertés máj
- 2 fej hagyma
- 2 savanykás alma
- 1 citrom leve
- 1 cs. petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 dkg. olaj
- 15 dkg. rizs
- 2 dkg. liszt
- só, bors
Elkészítése: A rizst sós vízbe nem túl puhára főzzük, leszűrjük és melegen tartjuk. Egy serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk a felszelt hagymát, beletesszük a 2×2 es kockára vágott lisztbe forgatott májdarabkákat, fokhagymával ízesítjük, majd gyakori keverés mellett megpirítjuk, Felöntjük vízzel, beletesszük a meghámozott felkockázott almát és néhány percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a rizst, és egész puhára pároljuk. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemzölddel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »