Magyaros tepsis csülök recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csont nélküli csülök (ez most 3 szép darab)
- 2 ek zsír
- 2 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk házi darált paprika
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A csülköket alaposan megtisztítjuk, és kicsit lecsöpögtetjük. Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral. Az olajat egy tálkába öntjük és belezúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket és jól összekeverjük.
Megforgatjuk benne a csülök darabokat és a tepsibe fektetjük. A megmaradt fűszeres olajat a húsra öntjük. Kb. 1-2 órát hagyjuk pihenni.
Előmelegítjük a sütőt, a húsok mellé öntünk 1 dl vizet. Alufóliával lefedve 220 fokon hőlégkeveréssel kb. 90 percet puhítjuk. Ha kellőképpen puha a hús, akkor a fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk a hőfokot 200 fokra csökkenteni, nehogy a paprika megégjen. Közben 1-2 alkalommal meglocsolgatjuk a fűszeres szaftjával a csülköket.
Tipp:
Sikerült szép, húsos csont nélküli csülköt vásárolni. Egy kis magyaros fűszerkeveréket készítettem hozzá. A köret pedig sós vízben főtt krumpli lett, amit a hús szaftjával törtem meg. Egy kis házi készítésű savanyú káposzta volt a pont az i-re. Nem egy diétás étel, de nagyon finom…