Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászhússal töltött császár recept

Kolbászhússal töltött császár
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg bőrös hasaalja szalonna
    • 500 g kolbászhús
    • nagy szemű só
    • őrölt bors
    • mustár

    Elkészítése:

    Legegyszerűbb úgy elkészíteni, hogy hentesnél veszünk bekevert kolbászhúst vagy egy szál sütni való kolbászt, amit kifejtünk a bélből és ezt tesszük a szalonna egyik oldalára és erre felgöngyöljük a szalonnát, mustárral bekenjük, megszórjuk sóval és borssal.

    Ezt utána átkötözzük és lefóliázott tepsiben, előmelegített sütőbe toljuk. Megsütjük, a végén a fóliát levesszük, majd kicsit váruk, hogy hűljön, mert úgy könnyebben szeletelhető.

    Ha magunk szeretnénk elkészíteni a kolbászhúst, itt a gyulai módra készített házikolbász receptje: 10 kg darált sertéshúshoz, melynek 40 %-a szalonna, 22 dkg só, 22 dkg őrölt pirospaprika (édes és csípős ízlés szerint), 1 fej fokhagyma darálva vagy szétnyomva, köménymag egészben, kb 1 dkg-nyi bors ízlés szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá