Kolbászhússal töltött császár recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg bőrös hasaalja szalonna
- 500 g kolbászhús
- nagy szemű só
- őrölt bors
- mustár
Elkészítése:
Legegyszerűbb úgy elkészíteni, hogy hentesnél veszünk bekevert kolbászhúst vagy egy szál sütni való kolbászt, amit kifejtünk a bélből és ezt tesszük a szalonna egyik oldalára és erre felgöngyöljük a szalonnát, mustárral bekenjük, megszórjuk sóval és borssal.
Ezt utána átkötözzük és lefóliázott tepsiben, előmelegített sütőbe toljuk. Megsütjük, a végén a fóliát levesszük, majd kicsit váruk, hogy hűljön, mert úgy könnyebben szeletelhető.
Ha magunk szeretnénk elkészíteni a kolbászhúst, itt a gyulai módra készített házikolbász receptje: 10 kg darált sertéshúshoz, melynek 40 %-a szalonna, 22 dkg só, 22 dkg őrölt pirospaprika (édes és csípős ízlés szerint), 1 fej fokhagyma darálva vagy szétnyomva, köménymag egészben, kb 1 dkg-nyi bors ízlés szerint.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »