Kocsonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg nyers sertés köröm
- 1/2 kg füstölt nyúlja
- 5 fej fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 szem fekete bors
- 2 tk őrölt bors
- só
Elkészítése:
A feldarabolt körmöket és a füstölt húst feltesszük hideg vízbe főni. Ha felforrt akkor leszedjük a habját és beletesszük a hagymákat, a fűszereket, majd 4 órán keresztül lassú tűzön főzzük.
Ha megfőtt, leszűrjük a kocsonyánkat, a fokhagymát belepréseljük a lébe.
A tálakba rakjuk a körmöket, elosztjuk a füstölt hús és rászűrjük a kocsonya levét.
Hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen, kb 4 óra alatt.
Tipp:
Én a körmöket nem szoktam kicsontozni, mi így szeretjük. Tálalásnál megszórhatjuk őrölt piros paprikával és borssal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »