Kocsonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg nyers sertés köröm
- 1/2 kg füstölt nyúlja
- 5 fej fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 szem fekete bors
- 2 tk őrölt bors
- só
Elkészítése:
A feldarabolt körmöket és a füstölt húst feltesszük hideg vízbe főni. Ha felforrt akkor leszedjük a habját és beletesszük a hagymákat, a fűszereket, majd 4 órán keresztül lassú tűzön főzzük.
Ha megfőtt, leszűrjük a kocsonyánkat, a fokhagymát belepréseljük a lébe.
A tálakba rakjuk a körmöket, elosztjuk a füstölt hús és rászűrjük a kocsonya levét.
Hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen, kb 4 óra alatt.
Tipp:
Én a körmöket nem szoktam kicsontozni, mi így szeretjük. Tálalásnál megszórhatjuk őrölt piros paprikával és borssal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »