Kocsonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg nyers sertés köröm
- 1/2 kg füstölt nyúlja
- 5 fej fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 szem fekete bors
- 2 tk őrölt bors
- só
Elkészítése:
A feldarabolt körmöket és a füstölt húst feltesszük hideg vízbe főni. Ha felforrt akkor leszedjük a habját és beletesszük a hagymákat, a fűszereket, majd 4 órán keresztül lassú tűzön főzzük.
Ha megfőtt, leszűrjük a kocsonyánkat, a fokhagymát belepréseljük a lébe.
A tálakba rakjuk a körmöket, elosztjuk a füstölt hús és rászűrjük a kocsonya levét.
Hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen, kb 4 óra alatt.
Tipp:
Én a körmöket nem szoktam kicsontozni, mi így szeretjük. Tálalásnál megszórhatjuk őrölt piros paprikával és borssal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »