Kellel bélelt dagadó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg kelkáposzta
- 80 dkg sertéstagadó
- 1 fej vöröshagyma
- 8 ek. olaj
- 1 kk. majoránna
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kk. paprikakrém
- só
- őrölt bors
Elkészítése: A hagymát két evőkanél olajon üvegesre pirítjuk. A vékony kelkáposztalevél-csíkokat beleszórjuk, fűszerezzük. Fél deci vízzel fedő alatt puhára pároljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojást, a paprikakrémmel ízesítjük.
A dagadót felszúrjuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A kelkáposztával megtöltjük, hústűvel összetűzzük.
A maradék forró olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, majd tepsibe tesszük, a zsírjával megöntözzük, kevést vizet öntünk alá, és 200 Celsius-fokos sütőben 1,5 óra alatt pirosra sütjük. Közben sűrűn locsolgatjuk. Tíz percnyi pihentetés után szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

