Kanadai sertésborda recept

Hozzávalók:
- 8 kicsontozott sertésbordaszelet
- 1 evőkanál olaj
- ribiszkezselé
- só
Elkészítés:
A kivert, besózott hússzeleteket az olajban hirtelen kisütjük, és négyet tűzálló tálra, egymás mellé fektetünk. A tetejüket ribiszkezselével megkenjük (vagy áttört ribiszkével megöntözzük), és mindegyikre egy másik kisült hússzeletet borítunk. A megmaradt zsiradékot néhány csepp vízzel felforraljuk, a húsra öntjük, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor mindegyik hússzeletre egy borsónyi nyers vajat rakunk, ez percek alatt elolvad, és kellemes zamatot ad a pecsenyének.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »