Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti cipóban sült csülök recept

Húsvéti cipóban sült csülök
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db füstölt hátsó csülök
    • 50 dkg finomliszt
    • 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
    • 3,5 dkg élesztő
    • 2 dkg só
    • víz

    Elkészítése:

    A csülköt lábasba tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi. Forróstól számítva min. 3 órán át főzzük. Akkor jó, ha a csontot könnyedén ki tudjuk húzni belőle. A húst kettévágjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A rozslisztből, az élesztő 1/3-ából és kevés langyos vízből kovászt készítünk. A többi hozzávalót elkeverjük, a felfutott kovászt is hozzáadjuk és alaposan kidagasztjuk a tésztát annyi vízzel, hogy egy puha, rugalmas tésztát tudjunk gyúrni. 2 részre elosztjuk és akkorára nyújtjuk mindkét tésztát, hogy a fél csülök beleférjen. Belecsomagoljuk és illesztéssel lefelé sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

    Langyos vízzel lekenjük a tetejüket és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 5 percre, majd csökkentjük a hőmérsékletet 150 fokra és kb. 30 percet sütjük.

    Újra megkenjük langyos vízzel, és kihűlés után szeleteljük. Főtt tojással és tormával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá