Hagymás sült oldalas recept

Hozzávalók:
- 50 dkg oldalas
- só, oldalas fűszersó
- őrölt fokhagyma
- 5 fej vöröshagyma
- kevés víz, olaj
- 1 kg krumpli
Elkészítése:
Az oldalast kisebb darabokra elszeleteltettem 1-2 csontonként. Beszórtam a darabokat oldalas fűszerkeverékkel, sóval, fokhagymaporral, majd beleraktam a kiolajozott tepsibe. A hagymákat köré daraboltam, öntöttem alá egy kis vizet, és lefedve bedugtam az egészet a sütőbe. Kb. 45 percet sütöttem, majd mikor már mind a hús, mind a hagyma puha volt, levettem róla a tetőt, és hagytam megpirulni. Mikor kész lett, kivettem egy tálra, és a felszeletelt krumplit az oldalas hátramaradt fűszeres zsírjában betettem sülni. Mikor elkészült, kivettem és sóztam.
Nekem nagyon ízlett, mindenkinek csak ajánlani tudom! Jó étvágyat hozzá!
Ezen receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu weboldalamon is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »