Hagymás sertésborda recept
Hozzávalók:
- 4 csont nélküli sertéskaraj
- 2 vöröshagyma
- 1 kaliforniai paprika
- só
- bors
- 2 ek olívaolaj
Köret:
- 1 kg burgonya
- só
- 3 ek vaj
Elkészítése:
A húst enyhén kiveregetjük, megborsozzuk, és sózzuk. 30 percig hagyjuk állni, majd forró olajon kérget sütünk rá. Kivesszük egy tálra.
A hagymákat felszeleteljük, és a pecsenyelében átforgatva megsütjük az aprított paprikával együtt. A húst visszarakjuk a serpenyőbe, és a hagymás keverékkel alufóliával letakarva puhára sütjük. Közben ha a levét elsülné, tegyünk alá vizet.
Eltávolítjuk a fóliát, és zsírjára sütjük.
Burgonyapürével kínáljuk: a burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Burgonyatörővel összetörjük, és vajjal elkeverjük. Ha kell, sózzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

