Hagymás sertésborda recept

Hozzávalók:
- 4 csont nélküli sertéskaraj
- 2 vöröshagyma
- 1 kaliforniai paprika
- só
- bors
- 2 ek olívaolaj
Köret:
- 1 kg burgonya
- só
- 3 ek vaj
Elkészítése:
A húst enyhén kiveregetjük, megborsozzuk, és sózzuk. 30 percig hagyjuk állni, majd forró olajon kérget sütünk rá. Kivesszük egy tálra.
A hagymákat felszeleteljük, és a pecsenyelében átforgatva megsütjük az aprított paprikával együtt. A húst visszarakjuk a serpenyőbe, és a hagymás keverékkel alufóliával letakarva puhára sütjük. Közben ha a levét elsülné, tegyünk alá vizet.
Eltávolítjuk a fóliát, és zsírjára sütjük.
Burgonyapürével kínáljuk: a burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Burgonyatörővel összetörjük, és vajjal elkeverjük. Ha kell, sózzuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »