Gombás szűzpecsenye metélt tésztával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet sertés szűzpecsenye
- 30 dkg gomba
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
- tárkony
- kukoricaliszt
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A szűzpecsenye szeleteket ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják. A gombát vágjuk fel vékony csíkokra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeleteket. Ezután mindkét oldalát süssük 2-2 percig, majd szedjük ki egy tányérra és tegyük félre. (ezalatt az idő alatt a kb. 1,5 cm-es hússzeletek átsülnek és szép színt kapnak)
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt gombát, és kezdjük el párolni. Közben sózzuk, borsozzuk, és pár perc után szórjuk meg ízlés szerint tárkonnyal. (én nem sajnáltam a tárkonyt, bőven szórtam rá)
Amikor a gomba megpárolódott, öntsük fel a tejszínnel, majd helyezzük vissza a serpenyőbe az elősütött hússzeleteket is. Óvatosan forgassuk össze, majd kisebb lángon addig pároljuk még a szósz kissé besűrűsödik.
Közben készítsünk ízlés szerint köretet. (pl. tésztát, rizst, krumplipürét…..) Én enyhén sós vízben, saját készítésű metélt tésztát főztem ki.
Tálaláskor halmozzuk a tányérra tésztát, (v. az ízlés szerint készített köretet) majd helyezzük rá a hússzeletet, és kanalazzuk rá a gombás-tejszínes szószt.