Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás szűzpecsenye metélt tésztával recept

Gombás szűzpecsenye metélt tésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sertés szűzpecsenye
    • 30 dkg gomba
    • 2 dl főzőtejszín
    • őrölt fehér bors
    • tárkony
    • kukoricaliszt
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A szűzpecsenye szeleteket ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal, majd hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják. A gombát vágjuk fel vékony csíkokra.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele az előzőleg kukoricalisztbe beleforgatott hússzeleteket. Ezután mindkét oldalát süssük 2-2 percig, majd szedjük ki egy tányérra és tegyük félre. (ezalatt az idő alatt a kb. 1,5 cm-es hússzeletek átsülnek és szép színt kapnak)

    A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt gombát, és kezdjük el párolni. Közben sózzuk, borsozzuk, és pár perc után szórjuk meg ízlés szerint tárkonnyal. (én nem sajnáltam a tárkonyt, bőven szórtam rá)

    Amikor a gomba megpárolódott, öntsük fel a tejszínnel, majd helyezzük vissza a serpenyőbe az elősütött hússzeleteket is. Óvatosan forgassuk össze, majd kisebb lángon addig pároljuk még a szósz kissé besűrűsödik.

    Közben készítsünk ízlés szerint köretet. (pl. tésztát, rizst, krumplipürét…..) Én enyhén sós vízben, saját készítésű metélt tésztát főztem ki.

    Tálaláskor halmozzuk a tányérra tésztát, (v. az ízlés szerint készített köretet) majd helyezzük rá a hússzeletet, és kanalazzuk rá a gombás-tejszínes szószt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá