Fokhagymás, paradicsomos, tojásos karaj recept

Hozzávalók:
- 50 dkg karaj
- 1 kis tubus fokhagymakrém
- 5-6 db közepes paradicsom
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors, olaj
Elkészítése:
A karajt vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk (csak csínnyán a sóval, mert a fokhagymakrém is sós), majd mindkét oldalát bekenjük a fokhagymakrémmel. Ha kész, akkor egy közepes tepsi aljára tesszük, pici olajjal. Rákarikázzuk a paradicsomot, úgy hogy befedje a hússzeleteket. Alufóliával befedjük a tepsit és kb. 1,5 órán keresztül 160-170 fokon lassan puhára pároljuk. Amikor megfőtt a hús, levesszük a fóliát, és a paradicsomos húsokra (még forrón) ráütjük a tojásokat, majd visszatesszük a sütőbe, addig, míg megsülnek a tükörtojások.
Rizzsel vagy kockára vágott sültkrumplival a legfinomabb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »