Fokhagymás, paradicsomos, tojásos karaj recept
Hozzávalók:
- 50 dkg karaj
- 1 kis tubus fokhagymakrém
- 5-6 db közepes paradicsom
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só, bors, olaj
Elkészítése:
A karajt vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk (csak csínnyán a sóval, mert a fokhagymakrém is sós), majd mindkét oldalát bekenjük a fokhagymakrémmel. Ha kész, akkor egy közepes tepsi aljára tesszük, pici olajjal. Rákarikázzuk a paradicsomot, úgy hogy befedje a hússzeleteket. Alufóliával befedjük a tepsit és kb. 1,5 órán keresztül 160-170 fokon lassan puhára pároljuk. Amikor megfőtt a hús, levesszük a fóliát, és a paradicsomos húsokra (még forrón) ráütjük a tojásokat, majd visszatesszük a sütőbe, addig, míg megsülnek a tükörtojások.
Rizzsel vagy kockára vágott sültkrumplival a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

