Fokhagymás-korianderes bőrős sült malac recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 közepes bőrös malac hús (nálunk lapocka volt)
- őrölt koriander
- só
- 1 doboz sör
- kevés olaj
- 6-8 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A malac bőrét bevagdossuk, majd sóval, korianderrel jól átdörzsöljük. Érdemes előtte néhány órával ezt megtenni, mert a fűszerek így jól érvényesülnek.
Helyezzük át egy nagyobb vaslábosba, kenjük át olajjal, majd öntsünk rá fél doboz sört. A hús bőre alá tegyük a megtisztított fokhagymákat.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra és a húst 20 percen keresztül nagy lángos süssük. Ezután vegyük le a hőfokot 170 fokra és a húst további 1,5 órán keresztül süssük (függ a hús nagyságától is az idő). Időnként azért nézzünk rá, illetve mindenképpen lefedve süssük meg. Locsolgassuk meg a saját levével, vagy a megmaradt sörrel.
Az utolsó negyed órában pedig a fedő vagy alufólia nélkül pirítsuk át. Még egy tipp: a húst sütés után és tálalás előtt én mindig betakarom alufóliába.