Fokhagymás-korianderes bőrős sült malac recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 közepes bőrös malac hús (nálunk lapocka volt)
- őrölt koriander
- só
- 1 doboz sör
- kevés olaj
- 6-8 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A malac bőrét bevagdossuk, majd sóval, korianderrel jól átdörzsöljük. Érdemes előtte néhány órával ezt megtenni, mert a fűszerek így jól érvényesülnek.
Helyezzük át egy nagyobb vaslábosba, kenjük át olajjal, majd öntsünk rá fél doboz sört. A hús bőre alá tegyük a megtisztított fokhagymákat.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra és a húst 20 percen keresztül nagy lángos süssük. Ezután vegyük le a hőfokot 170 fokra és a húst további 1,5 órán keresztül süssük (függ a hús nagyságától is az idő). Időnként azért nézzünk rá, illetve mindenképpen lefedve süssük meg. Locsolgassuk meg a saját levével, vagy a megmaradt sörrel.
Az utolsó negyed órában pedig a fedő vagy alufólia nélkül pirítsuk át. Még egy tipp: a húst sütés után és tálalás előtt én mindig betakarom alufóliába.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

