Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-korianderes bőrős sült malac recept

Fokhagymás-korianderes bőrős sült malac
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes bőrös malac hús (nálunk lapocka volt)
    • őrölt koriander
    • 1 doboz sör
    • kevés olaj
    • 6-8 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A malac bőrét bevagdossuk, majd sóval, korianderrel jól átdörzsöljük. Érdemes előtte néhány órával ezt megtenni, mert a fűszerek így jól érvényesülnek.

    Helyezzük át egy nagyobb vaslábosba, kenjük át olajjal, majd öntsünk rá fél doboz sört. A hús bőre alá tegyük a megtisztított fokhagymákat.

    A sütőt melegítsük elő 200 fokra és a húst 20 percen keresztül nagy lángos süssük. Ezután vegyük le a hőfokot 170 fokra és a húst további 1,5 órán keresztül süssük (függ a hús nagyságától is az idő). Időnként azért nézzünk rá, illetve mindenképpen lefedve süssük meg. Locsolgassuk meg a saját levével, vagy a megmaradt sörrel.

    Az utolsó negyed órában pedig a fedő vagy alufólia nélkül pirítsuk át. Még egy tipp: a húst sütés után és tálalás előtt én mindig betakarom alufóliába.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá