Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Feta sajttal töltött sertéskaraj recept

Feta sajttal töltött sertéskaraj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet vastagabb sertéskaraj
    • 10 dkg feta sajt
    • 25 dkg gomba
    • 1 cs. mirelit zöldség tetszés szerint
    • 1 cs. egész zöldbab
    • 1 cs. bacon
    • só, bors
    • grill zöldségfűszer
    • 0,5 dl olaj

    Elkészítése:

    A húst megtisztítjuk, a közepébe 4 cm-es bevágást teszünk, sózzuk borsozzuk. A feta sajtot kockákra vágjuk, és minden bevágásba teszünk egy kockát.

    A húst kevés olajon hirtelen elősütjük, majd tepsibe sorakoztatjuk.

    A gombát felszeleteljük, kevés olajon megpároljuk és ráhalmozzuk a hús tetejére. Rászórjuk a maradék felkockázott feta sajtot.

    Közben a zöldbabot blansírozzuk és lehűtjük. Betekerjük több adagba szétszedjük és betekerjük bacon szalonnával. A tepsibe tesszük a húsok mellé.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percet sütjük. Eközben megpároljuk a zöldségeket, és ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadhatjuk a maradék gombát is.

    A hűst a baconbe tekert babbal és a párolt zöldségekkel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá