Favágó kedvence recept

Hozzávalók:
- 80 dkg karaj
- 10 dkg szalonna
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só,bors
- 2 dl tejföl
- 15 dkg sajt
- 20 dkg zöldborsó
- 1 gerezd foghagyma
- 1 kanál mustár
Elkészítése:
A borsót puhára főzzük és alaposan lecsepegtetjük. A kockázott szalonnát ropogósra sütjük, hozzáadjuk a borsót, ráöntjük a felvert tojásokat és lepényt sütünk belőle. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk mind a két oldalát, és kevés zsiradékon hirtelen sütjük. A tejfölhöz hozzáadjuk a mustárt, zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. A húsokat egy tepsi vagy tűzálló aljába sorakoztatjuk, ráborítjuk a lepényt, majd befedjük a tejfölös masszával. Megszórjuk reszelt sajttal, és szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »