Favágó kedvence recept

Hozzávalók:
- 80 dkg karaj
- 10 dkg szalonna
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só,bors
- 2 dl tejföl
- 15 dkg sajt
- 20 dkg zöldborsó
- 1 gerezd foghagyma
- 1 kanál mustár
Elkészítése:
A borsót puhára főzzük és alaposan lecsepegtetjük. A kockázott szalonnát ropogósra sütjük, hozzáadjuk a borsót, ráöntjük a felvert tojásokat és lepényt sütünk belőle. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk mind a két oldalát, és kevés zsiradékon hirtelen sütjük. A tejfölhöz hozzáadjuk a mustárt, zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. A húsokat egy tepsi vagy tűzálló aljába sorakoztatjuk, ráborítjuk a lepényt, majd befedjük a tejfölös masszával. Megszórjuk reszelt sajttal, és szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »