Erdélyi gyümölcsös hústekercs recept

Hozzávalók:
- 8 kicsontozott sertéskaraj- vagy combszelet
- 2 alma, vagy 8 nagy szem aszalt szilva
- 5 dkg vaj
- só
- majoránna
Elkészítés:
A húst kiverjük, megsózzuk, és mindegyikre 1-1 meghámozott almacikkelyt vagy hideg teában megáztatott, kimagozott szilvaszemet rakunk. A húst rátekerjük, megtűzzük, és a hústekercseket a vajban hirtelen megsütjük, majd majoránnával fűszerezve, kevés vízzel puhára pároljuk. Rövid lével, sült burgonyával és almás párolt káposztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »