Erdélyi gyümölcsös hústekercs recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 kicsontozott sertéskaraj- vagy combszelet
- 2 alma, vagy 8 nagy szem aszalt szilva
- 5 dkg vaj
- só
- majoránna
Elkészítés:
A húst kiverjük, megsózzuk, és mindegyikre 1-1 meghámozott almacikkelyt vagy hideg teában megáztatott, kimagozott szilvaszemet rakunk. A húst rátekerjük, megtűzzük, és a hústekercseket a vajban hirtelen megsütjük, majd majoránnával fűszerezve, kevés vízzel puhára pároljuk. Rövid lével, sült burgonyával és almás párolt káposztával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.