Egyszerű fűszeres oldalas recept

Hozzávalók:
- 8 szelet sertésoldalas
- 1 csomag oldalas fűszerkeverék
- olíva olaj
- 1/2 dl sherry
- alufólia a takaráshoz
Elkészítése:
Az oldalast megmossuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk mindkét oldalát, majd a teflonos tepsibe helyezzük, megöntözzük olívaolajjal és 1 dl fehér száraz sherryvel.
Fóliával letakarjuk és 60 percig sütjük 150 fokos sütőben. Közben megforgatjuk, és ha szükséges, még öntünk egy kis bort alá.
Mielőtt kivennénk, de már megpuhult a hús, vegyük le róla a fóliát és 10 percet grillezzünk rá. Főtt petrezselymes krumplival és savanyúsággal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »