Dubarry szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8-10 szelet sertéshús
- 1 kis fej karfiol
- vaj, liszt, tej, a besamel mártáshoz
- reszelt sajt, só, bors
Elkészítése:
Nem különösebben nehéz elkészíteni. Sima roston sült sertésszelet, amire párolt karfiolt halmozunk, és béchamel mártással kevert sajttal leöntjük. A mártás, nem más mint egy vajas rántás. A húst, végül sajttal megszórva, sütőben átsütjük. Vagy sertéscombot, vagy lapockát ajánlok hozzá, de elkészíthető pulykamellből is.
A husikat a rostokra keresztben szeleteljük, (amit a hentes megtehet) majd kicsit szétverjük, belülről kifele. Ha van szeletsütőnk, akkor abban, ha nincs, akkor kevés zsiradékon elősütjük. Az apró rózsákra szedett karfiolt, blansírozzuk. (Ez azt jelenti ,hogy rövid időre, forró vízbe dobva, előfőzzük)
Ha a hús kész, a karfiolt ráhalmozzuk, majd besamel mártásban elkevert reszelt sajttal beborítjuk. (Besamel mártásnak is nevezhetjük. Serpenyőben, vajat olvasztunk, majd apránként lisztet adunk hozzá. A végső sűrűségét, tejjel állítjuk be.) A sütőbe téve, rövid ideig sütjük, hiszen, minden elő volt sütve, főzve.
Én, a tálaláskor, még meg szoktam szórni, reszelt sajttal is, ami ráolvad a tetejére. A tepsiből összegyűjtött szafttal is meglocsolom.
Sűrű krumplipürével, rizzsel, vagy hagymás, esetleg petrezselymes újkrumplival tálalom.
A “Dubarry” személynév. Egy olyan hölgyről nevezték el az ételt, aki szívesen osztogatta bájait a magas rangú uraknak, és királyának. Ezzel gazdagságot, és elismerést szerzett magának, és férjének. Róla nevezték el ezt az ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

