Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dubarry szelet recept

Dubarry szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8-10 szelet sertéshús
    • 1 kis fej karfiol
    • vaj, liszt, tej, a besamel mártáshoz
    • reszelt sajt, só, bors

    Elkészítése:

    Nem különösebben nehéz elkészíteni. Sima roston sült sertésszelet, amire párolt karfiolt halmozunk, és béchamel mártással kevert sajttal leöntjük. A mártás, nem más mint egy vajas rántás. A húst, végül sajttal megszórva, sütőben átsütjük. Vagy sertéscombot, vagy lapockát ajánlok hozzá, de elkészíthető pulykamellből is.

    A husikat a rostokra keresztben szeleteljük, (amit a hentes megtehet) majd kicsit szétverjük, belülről kifele. Ha van szeletsütőnk, akkor abban, ha nincs, akkor kevés zsiradékon elősütjük. Az apró rózsákra szedett karfiolt, blansírozzuk. (Ez azt jelenti ,hogy rövid időre, forró vízbe dobva, előfőzzük)

    Ha a hús kész, a karfiolt ráhalmozzuk, majd besamel mártásban elkevert reszelt sajttal beborítjuk. (Besamel mártásnak is nevezhetjük. Serpenyőben, vajat olvasztunk, majd apránként lisztet adunk hozzá. A végső sűrűségét, tejjel állítjuk be.) A sütőbe téve, rövid ideig sütjük, hiszen, minden elő volt sütve, főzve.

    Én, a tálaláskor, még meg szoktam szórni, reszelt sajttal is, ami ráolvad a tetejére. A tepsiből összegyűjtött szafttal is meglocsolom.

    Sűrű krumplipürével, rizzsel, vagy hagymás, esetleg petrezselymes újkrumplival tálalom.

    A “Dubarry” személynév. Egy olyan hölgyről nevezték el az ételt, aki szívesen osztogatta bájait a magas rangú uraknak, és királyának. Ezzel gazdagságot, és elismerést szerzett magának, és férjének. Róla nevezték el ezt az ételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá