Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülkös-káposztás rakottas recept

Csülkös-káposztás rakottas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kicsontozott csülök
    • 3-4 szem fekete bors
    • 3 lime levél
    • 3 babérlevél
    • héjában főtt burgonya
    • 10 dkg savanyú káposzta
    • 1 doboz tejföl
    • tetejére sajt

    Elkészítése:

    A csülköt jól megmosom és hideg vízben felteszem főni a fűszerekkel. Eközben a korábban megfőtt és meghámozott burgonyát felkarikázom. Amikor a csülök megpuhul, tetszés szerinti darabokra vágom. Én kockáztam.

    Egy jénai tál alját kicsit kizsíroztam, majd elkezdem sorba rakosgatni a belevalókat. Alulra burgonya kerül, erre jöhet a csülök hús, majd a jól átmosott savanyú káposzta. Ne felejtsünk fűszerezni. Meglocsolom tejföllel. Újabb burgonya sor, és így tovább. A tetejére már nem tettem burgonyát, de csak azért meg elfogyott. Így a felső réteget locsoltam meg a tejföllel.

    Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem nagyjából 45-50 percig. Ekkor tettem rá a reszelt sajtot és további 10 percre visszatoltam a forró sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon az ételre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá