Cigánypecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- 2 nagyobb fej fokhagyma
- só, ételízesítő, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
- fokhagymagranulátum, mustár, pirosarany, étolaj
- füstöltszalonna
Elkészítése:
A húst vékonyan kiklopfoljuk. Ízlés szerint az étolajhoz a fűszereket belekeverjük, így kapunk egy páclét. 1 komplett fej fokhagymát megpucolunk, és apróra beledaraboljuk a pácba. Mielőtt beletennénk a húst a páclébe, előtte kicsit sózzuk, és vékonyan megkenjük mustárral. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Másnap a páclében kisütjük a húst. Közben ismét 1 komplett fej fokhagymát megpucolunk, fokhagyma nyomóval összenyomjuk, majd ha kisült a hús vékonyan még bekenjük vele. A szalonna tetejét bevagdaljuk és kisütjük, a hús tetejére tesszük, majd ízlés szerint tálaljuk. Nagyon finom! Jó étvágyat!
Tipp:
A fűszerekhez azért nem írtam mennyiséget, mert így mindenki a saját szájíze alapján készítheti el.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »