Cigánypecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- 2 nagyobb fej fokhagyma
- só, ételízesítő, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
- fokhagymagranulátum, mustár, pirosarany, étolaj
- füstöltszalonna
Elkészítése:
A húst vékonyan kiklopfoljuk. Ízlés szerint az étolajhoz a fűszereket belekeverjük, így kapunk egy páclét. 1 komplett fej fokhagymát megpucolunk, és apróra beledaraboljuk a pácba. Mielőtt beletennénk a húst a páclébe, előtte kicsit sózzuk, és vékonyan megkenjük mustárral. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Másnap a páclében kisütjük a húst. Közben ismét 1 komplett fej fokhagymát megpucolunk, fokhagyma nyomóval összenyomjuk, majd ha kisült a hús vékonyan még bekenjük vele. A szalonna tetejét bevagdaljuk és kisütjük, a hús tetejére tesszük, majd ízlés szerint tálaljuk. Nagyon finom! Jó étvágyat!
Tipp:
A fűszerekhez azért nem írtam mennyiséget, mert így mindenki a saját szájíze alapján készítheti el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »