Cigánypecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- 2 nagyobb fej fokhagyma
- só, ételízesítő, őrölt bors, őrölt pirospaprika,
- fokhagymagranulátum, mustár, pirosarany, étolaj
- füstöltszalonna
Elkészítése:
A húst vékonyan kiklopfoljuk. Ízlés szerint az étolajhoz a fűszereket belekeverjük, így kapunk egy páclét. 1 komplett fej fokhagymát megpucolunk, és apróra beledaraboljuk a pácba. Mielőtt beletennénk a húst a páclébe, előtte kicsit sózzuk, és vékonyan megkenjük mustárral. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Másnap a páclében kisütjük a húst. Közben ismét 1 komplett fej fokhagymát megpucolunk, fokhagyma nyomóval összenyomjuk, majd ha kisült a hús vékonyan még bekenjük vele. A szalonna tetejét bevagdaljuk és kisütjük, a hús tetejére tesszük, majd ízlés szerint tálaljuk. Nagyon finom! Jó étvágyat!
Tipp:
A fűszerekhez azért nem írtam mennyiséget, mert így mindenki a saját szájíze alapján készítheti el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »