Bőrös malacsült recept

Hozzávalók:
- 1 vagy 2 bőrös malachús (lehet karaj, comb, vagy tarja)
- 1 doboz sör
- nagy szemű só
- majoránna
- füstölt szalonna
- fokhagyma
- kevés zsír
Elkészítése:
A malachús bőrét beirdaljuk. Sóval és majoránnával bedörzsöljük. A szalonnát akár kockázva, vagy csíkokban a beirdalt bőr közé tesszük. Ugyanezt tesszük a fokhagymával is.
Néhány kanálnyi zsírral megkenjük, locsoljuk meg sörrel, majd tepsibe, vagy római tálba tesszük. (A római tálat előtte 1 nappal vízbe kell áztatni!)
Előmelegített sütőben kezdjük sütni, magas hőfokon, majd 20 perc után visszavesszük, és kb. 170-180 fokon sütjük tovább.
Érdemes időnként a hozzáöntött sörrel locsolgatni. Ha már puhának érezzük a húst, vegyük le a fóliát a tepsiről, vagy a római tál fedőjét, és pirítsuk meg a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »