Bolognai szósz recept
Hozzávalók:
- 40 dkg sovány, darált marhahús
- 15 dkg paradicsompüré
- 4 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál cukor
- bazsalikom
- oregánó
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Amikor már a hús kifehéredett, ráöntjük a paradicsompürét és ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, összezúzott fokhagymával és egy pici cukorral. Puhára pároljuk, közben ha szükséges, pótoljuk az elforrt vizet.
A fotón látható szószhoz én nem spagettit főztem, hanem makarónit, mert mi jobban szeretjük, és füstölt sajtot reszeltem rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

