Bolognai szósz recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sovány, darált marhahús
- 15 dkg paradicsompüré
- 4 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál cukor
- bazsalikom
- oregánó
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Amikor már a hús kifehéredett, ráöntjük a paradicsompürét és ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, összezúzott fokhagymával és egy pici cukorral. Puhára pároljuk, közben ha szükséges, pótoljuk az elforrt vizet.
A fotón látható szószhoz én nem spagettit főztem, hanem makarónit, mert mi jobban szeretjük, és füstölt sajtot reszeltem rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »