BBQ Sushi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg darált sertés-, vagy marhahús
- 10 szelet bacon
- 15-20 dkg ízes, jól olvadó sajt
- 1 üveg BBQ szósz
- só
- bors
Elkészítése:
Először is, jó, ha van egy bambusz tányéralátétünk, ami a legjobb ehhez, de ha nincs, fóliával is fel lehet csavarni.
Állítva tesszük magunk elé a bambuszt. Rá hosszában, egymást fedve rakjuk a szalonnacsíkokat a tekerési iránnyal ellentétesen.
A darált húst sózzuk és borsozzuk, majd a bacon területét befedjük vele úgy, hogy a 2 velünk szemben lévő végénél kimaradjon 1-1 cm. A hozzánk közelebb eső végét a felcsíkozott sajttal bőven megrakjuk úgy, hogy a darált hús szélénél ismét maradjon ki 1 cm, hogy az első hajtásnál szorosan rá tudjon feküdni a hús.
Ezután nincs más dolgom, mint feltekerni jó szorosan, mindig lenyomkodva a tekeréseknél. A kimaradt hússal a végeit betömködjük, mert a sajt kifolyik!
Ezután alufóliába tekerjük szaloncukor-szerűen, majd a grill rácsra tesszük, és körülbelül 20 percig sütjük, folyamatosan forgatva.
Egy tálba kiöntjük a BBQ szószt, és egy kenőecsetet is előkészítünk. A húst kibontjuk a fóliából, ilyenkorra már kicsit össze kellett állnia, hogy mozgatható legyen. Közvetlenül a rácsra tesszük, és a tetejét és a széleit lekenjük ecset segítségével a szósszal. Folyamatosan forgatjuk, hogy minden oldala színt kapjon, a felül levő oldalait pedig mindig lekenjük a szósszal, és ezt folytatjuk addig, amíg a szósz már mindenhol vastag mázat alkot rajta és szép grill-színe lesz.
A forgatáshoz széles csipeszt ajánlok!
Nekem nem volt előre elkészítve pirított hagyma csipsz, de miután lekerült a grillről a hús, még lekenjük a szósszal utoljára, bele lehet forgatni a pirított hagymába. Felszeleteljük vastagabb szeletekre, és a szósszal kínáljuk.
Tipp:
Aki még nem tekert sushit, az ha megnéz egy videót róla, azonnal látni fogja, hogy ez még egyszerűbb is. Nem mellesleg egy grill-partyn előételnek tökéletes, és nagyon különleges!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »