Balkán szelet recept

Hozzávalók:
- 5-6 darab sertéskaraj
- 4-5 paradicsom
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kanál tejföl vagy joghurt
- só
- bors
Elkészítése:
A vöröshagymákat kockára vágom, a paradicsomokat is kisebb darabokra (én nem szoktam leszedni a héját). Elkezdem párolni a hagymát, majd amikor üvegesre párolódott, hozzáteszem a paradicsomot, és a fokhagymát.
Amikor kicsit összeesett, feljebb veszem a lángot és hozzáteszem az enyhén kiklopfolt, sózott, megborsozott sertéskarajt.
Ha mindkét oldala kifehéredett, felöntöm egy pohár vízzel (főzés közben, ha szükséges, mindig kicsi adag vizet teszek hozzá) és szükség szerint sózom, borsozom. Ha megpuhult a hús, hozzáteszem a tejfölt.
Én rizzsel szoktam tálalni, az illik hozzá a leginkább.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »