Bakonyi sertésszelet recept
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéscomb
- 25 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- pirospaprika
- só,liszt
- zöldpaprika,paradicsom(elhagyható)
Elkészítése:
A kivert hússzeleteket enyhén besózva 15 percig állni hadjuk, majd lisztbe forgatjuk és kevés forró oljaban hirtelen elősütjük. Abban az olajban amiben a húst sütöttük megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, kevés pirospaprikával ízesítjük,hozzáadjuk a megtisztított,apróra vágott gombát,zöldpaprikát és paradicsomot. 10-15 percig fedő alatt pároljuk,hozzáadjuk az elősütött húst és együtt puhára főzzük. Amikor megpuhult kiszedjük a húst ,a levét behabarjuk 2 dl tejfölben elkevert 1 kávéskanál liszttel,visszarakjuk a húst és összeforraljuk. Jóétvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

