Bakonyi sertésszelet recept

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéscomb
- 25 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- pirospaprika
- só,liszt
- zöldpaprika,paradicsom(elhagyható)
Elkészítése:
A kivert hússzeleteket enyhén besózva 15 percig állni hadjuk, majd lisztbe forgatjuk és kevés forró oljaban hirtelen elősütjük. Abban az olajban amiben a húst sütöttük megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, kevés pirospaprikával ízesítjük,hozzáadjuk a megtisztított,apróra vágott gombát,zöldpaprikát és paradicsomot. 10-15 percig fedő alatt pároljuk,hozzáadjuk az elősütött húst és együtt puhára főzzük. Amikor megpuhult kiszedjük a húst ,a levét behabarjuk 2 dl tejfölben elkevert 1 kávéskanál liszttel,visszarakjuk a húst és összeforraljuk. Jóétvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »