Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 25 dkg rizs
- fél üveg lecsó
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- só
- őrölt bors
- kevés olaj vagy zsír
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, majd megsózzuk. Beletesszük a 2×2 cm-es kockákra vágott sertéslapockát, és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük lecsóval, (vagy hozzáadjuk a friss paprikát és paradicsomot) őrölt borsot, és az őrölt pirospaprikát adunk hozzá. Pörköltet készítünk.
A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőtt pörkölthöz. Összekeverve kicsit összefőzzük. Vigyázzunk ne főzzük túl!
Apróra vágott petrezselyem zöldet is tehetünk hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »