Bácskai rizses hús recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 25 dkg rizs
- fél üveg lecsó
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- só
- őrölt bors
- kevés olaj vagy zsír
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, majd megsózzuk. Beletesszük a 2×2 cm-es kockákra vágott sertéslapockát, és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük lecsóval, (vagy hozzáadjuk a friss paprikát és paradicsomot) őrölt borsot, és az őrölt pirospaprikát adunk hozzá. Pörköltet készítünk.
A rizst megpirítjuk kevés olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Puhára főzzük, majd hozzákeverjük a már megfőtt pörkölthöz. Összekeverve kicsit összefőzzük. Vigyázzunk ne főzzük túl!
Apróra vágott petrezselyem zöldet is tehetünk hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »