Baconos-sajtos sertéskaraj (hústorta) recept

Hozzávalók:
- 10-12 szelet sertéskaraj
- 300 g bacon
- 40-45 dkg trappista sajt
- liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
Elkészítése:
A sertéskarajokat kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy tányérba lisztet, egy másikba a 3 tojást tesszük és felverjük. Ugyanúgy járunk el a karajokkal, mintha paníroznánk őket, kivéve, hogy zsemlemorzsába nem forgatjuk őket.
Egy kerek üvegedény alját körberakjuk a baconnel, ráteszünk 3-4 lisztbe és tojásba forgatott karajszeletet. Ennek a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd erre is bacont teszünk. Amíg el nem fogy a karaj és a többi hozzávaló, a rétegezést ismételjük. Úgy csináljuk, hogy a tetején végül egy réteg sajt, és egy réteg bacon legyen.
Az előmelegített sütőben 180-190 fokon 70 percig sütjük lefedve (víz és olaj nem kell alá), majd levesszük az alufóliát, és a tetejét megpirítjuk.
Tipp:
Krumplipüré illik a legjobban hozzá, valamint amerikai káposztasaláta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »