Baconbundás szűzpecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Szűzpecsenye:
- 2 szűzpecsenye
- 4 ek dijoni mustár
- 1 ek méz
- 3 ek olíva olaj
- só
- bors
- 6-8 szem gomba
- margarin
- bacon
Gombamártás:
- 25 dkg gomba
- só
- bors
- vaj
- tejszín
Parmezános burgonya:
- 6-8 nagyobb szemű burgonya, héjában félpuhára főzve
- 3 ek zsemlemorzsa
- reszelt parmezán sajt
- 2 kk dijoni mustár
- só
- bors
- snidling
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, megszárítjuk és a hártyákat eltávolítjuk róla, majd megsózzuk mindkét oldalát. A mustárt összekeverjük az olajjal és a mézzel, majd fűszerezzük. A gombákat megtisztítjuk és elfelezzük.
Egy nagyobb serpenyőben a margarinon elősütjük a húsok mindkét oldalát, amíg szép piros nem lesz. A húsok mindkét oldalát megkenjük a mustáros keverékkel, majd baconba tekerjük. A betekert húsokat egy tepsibe tesszük és közéjük szórjuk a felezett gombát, kevés olajat locsolunk rá, majd lefedjük. Kb 1 órán át sütjük, majd 10 percig sütjük fólia nélkül. Ha kész vissza lefedjük és tálalásig úgy hagyjuk.
A mártáshoz a gombákat megtisztítjuk és felszeleteljük. Serpenyőben, kevés vajon megfuttatjuk, sózzuk és néhány percig pároljuk. Ha már eléggé megpuhult felöntjük a főzőtejszínnel és felfőzzük. (Érdemes jó minőségű főzőtejszínt venni, azzal sokkal finomabb. Én a piacon egy néninél veszem, jobban beválik, mint a dobozban árult társaik.) Tetejére még apróra vágott medvehagymát vágunk és kész is.
A burgonyát félig megfőzzük, majd hosszában félbevágjuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a mustárral, sajttal, aprított snidlinggel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A keverékkel meghintjük a burgonyák tetejét és előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük.
Az elkészült húsokat a mártással és a burgonyával tálaljuk.