Baconbundás szűzpecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Szűzpecsenye:
- 2 szűzpecsenye
- 4 ek dijoni mustár
- 1 ek méz
- 3 ek olíva olaj
- só
- bors
- 6-8 szem gomba
- margarin
- bacon
Gombamártás:
- 25 dkg gomba
- só
- bors
- vaj
- tejszín
Parmezános burgonya:
- 6-8 nagyobb szemű burgonya, héjában félpuhára főzve
- 3 ek zsemlemorzsa
- reszelt parmezán sajt
- 2 kk dijoni mustár
- só
- bors
- snidling
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, megszárítjuk és a hártyákat eltávolítjuk róla, majd megsózzuk mindkét oldalát. A mustárt összekeverjük az olajjal és a mézzel, majd fűszerezzük. A gombákat megtisztítjuk és elfelezzük.
Egy nagyobb serpenyőben a margarinon elősütjük a húsok mindkét oldalát, amíg szép piros nem lesz. A húsok mindkét oldalát megkenjük a mustáros keverékkel, majd baconba tekerjük. A betekert húsokat egy tepsibe tesszük és közéjük szórjuk a felezett gombát, kevés olajat locsolunk rá, majd lefedjük. Kb 1 órán át sütjük, majd 10 percig sütjük fólia nélkül. Ha kész vissza lefedjük és tálalásig úgy hagyjuk.
A mártáshoz a gombákat megtisztítjuk és felszeleteljük. Serpenyőben, kevés vajon megfuttatjuk, sózzuk és néhány percig pároljuk. Ha már eléggé megpuhult felöntjük a főzőtejszínnel és felfőzzük. (Érdemes jó minőségű főzőtejszínt venni, azzal sokkal finomabb. Én a piacon egy néninél veszem, jobban beválik, mint a dobozban árult társaik.) Tetejére még apróra vágott medvehagymát vágunk és kész is.
A burgonyát félig megfőzzük, majd hosszában félbevágjuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a mustárral, sajttal, aprított snidlinggel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A keverékkel meghintjük a burgonyák tetejét és előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük.
Az elkészült húsokat a mártással és a burgonyával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »