Baconben sült sertésszűz recept
Hozzávalók:
- 1 sertésszűz (kb. 50-60 dkg)
- 10 szelet bacon szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A húst megmosom, lehártyázom és kétfelé vágom.
Egy öntöttvas serpenyőt felhevítek, és a hús minden oldalát hirtelen megsütöm, majd kiveszem a serpenyőből, ízlés szerint sózom, borsozom, bekenem darabonként 2-2 reszelt fokhagymával.
5-5 szelet bacont egymás mellé helyezek, ráteszem a húst és mint a rétest, feltekerem, majd egymás mellé egy jénai tálba helyezem, és alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben 50 percet sütöm.
Ha a hús kellően megpuhult, eltávolítom a fóliát és 5 percre visszateszem a sütőbe, hogy szép pirosra piruljon.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


