Baconben sült sertésszűz recept

Hozzávalók:
- 1 sertésszűz (kb. 50-60 dkg)
- 10 szelet bacon szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
A húst megmosom, lehártyázom és kétfelé vágom.
Egy öntöttvas serpenyőt felhevítek, és a hús minden oldalát hirtelen megsütöm, majd kiveszem a serpenyőből, ízlés szerint sózom, borsozom, bekenem darabonként 2-2 reszelt fokhagymával.
5-5 szelet bacont egymás mellé helyezek, ráteszem a húst és mint a rétest, feltekerem, majd egymás mellé egy jénai tálba helyezem, és alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben 50 percet sütöm.
Ha a hús kellően megpuhult, eltávolítom a fóliát és 5 percre visszateszem a sütőbe, hogy szép pirosra piruljon.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »