Baconbe göngyölt máj recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés máj
- 1/2 kg vékonyra vágott bacon (vagy császárszalonna)
Elkészítése:
A májat megmossuk, és a párokat kettévágjuk. A bacont rátekerjük a májra. Nem baj, ha nem fedi teljesen. Fűszerezni nem kell, mivel a bacon izét fogja átvenni a máj. Ha császárszalonnával csináljuk, akkor fogpiszkálóval kell átszúrni, hogy a szalonna ne csússzon le a májról. Egy tepsibe olajat és egy kis vizet öntünk és a göngyölt májakat beletesszük, alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőbe (180′) kb. 30-35 perc és tálalható. Köretnek majdnem minden megfelel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »